Prima pagina

  Forum

  Profesori

  Elevi

  Despre noi

  Proiecte

  Adrese utile

  Poezii romanesti

  Noutati

  Dotari ale scolii nr.7

  Burse scolare

  Profesori musceleni

  Diverse

  Sponsori

  Contact

Bine ati venit !

                                                              Profesori musceleni

<<Inapoi

 

Alexandru Barcacila, (1877 - 1968). Profesor de limba latina si istorie si foarte bun arheolog. S-a nascut la Campulung, studiaza la universitatea din Bucuresti unde a urmat filologia clasica si istoria. A fost numit la Gimnaziul Dinicu Golescu, iar dupa primul razboi mondial se afla la Turnu Severin unde s-a dedicat cercetarii vietii antice romane.

Alexandru Bera, (1908 - 1970). Distins profesor de stiinte naturale, stabilit la Campulung venind din Ardeal, in anul 1920. A absolvit facultatea de stiinte naturale din Bucuresti si se dedica cu pasiune geologiei, paleontologiei si seismologiei. A pus bazele mai multor muzee de stiinte naturale, infiinteaza si conduce statia seismica de la Liceul Dinicu Golescu din Campulung.

Alexandru Musatescu, (1869 - 1956). Face parte din pleiada profesorilor valorosi ai invatamantului din Campulung. S-a nãscut la Matau (Mioarele), a facut Seminarul, apoi Facultatea de litere a Universitatii Bucuresti. In 1895 este numit profesor de limba latina si greaca la Gimnaziul din Campulung, apoi director al gimnaziului. Ulterior a fost profesor la Scoala Normala. Intre 1905 si 1911 a fost de doua ori primar, coordonand numeroase lucrãri edilitare.

Demetru Nitzulescu, (1869 - 1973). A fost un devotat profesor de geografie, desi a urmat Facultatea de litere si a luat licenta in istorie. S-a nãscut in judetul Ialomita si s-a stabilit in Campulung in anul 1915. A predat la Liceul  Dinicu Golescu   geografia, indeplinind si functia de director. Este autor de manuale de geografie si a facut numeroase comunicãri stiintifice.

Dimitrie Baciu, (1883 - 1946). Profesor de limba franceza nascut la Voinesti   Muscel. A absolvit facultatea de litere din Bucuresti (latina si franceza) si cursuri de perfectionare la Paris. Din 1910 functioneaza la liceul Dinicu Golescu   Campulung ca profesor si director. Pedagog pasionat, s-a dedicat si scrierii a numeroase studii referitoare la organizarea invatamantului, pedagogie, lucrari de profunda analiza sociala.

Dimitrie Scurei, (1846 - 1929). Distins dascal, primul director al Scolii Normale Carol I cand aceasta s-a mutat din Bucuresti la Campulung (1896). S-a nascut la Cernauti, a fost coleg si prieten cu Eminescu, si ca invatator in tinerete a functionat la scoala primara din Boteni (1869). Este apreciat pentru calitatile sale pedagogice si cultura vasta. Are importante contributii la imbunatatirea si extinderea invatamantului la Campulung.

Gheorghe Parnuta, (n. 1915). Dascal apreciat, autor a numeroase lucrari cu caracter istoric si pedagogic, nascut la Rucar. Urmeaza cursurile Facultatii de litere si filozofie din Bucuresti si activeaza ca profesor in invatamantul de toate gradele. A publicat mai multe lucrari care evocau trecutul istoric al zonei Muscel, istoria invatamantului, studii, articole.

Gheorghe Sapcaliu, (1867 - 1941). Profesor de istorie la Scoala Normala si la Liceul  Dinicu Golescu  din Campulung, pedagog cu o vasta cultura universala, modest dar devotat profesiei. S-a nascut la Buzau si urmeaza la Universitatea Bucuresti istoria si filolofia clasica. Este numit la Campulung unde se dedica invatamantului. A fost un adevarat savant care, din pacate, nu a publicat nimic tot timpul vietii.

Ilie Stanculescu, (1906 - 1977). S-a nascut in judetul Teleorman, a urmat cursurile Scolii Normale din Campulung, iar dupa terminarea studiilor universitare s-a dedicat carierei didactice. A fost profesor de pedagogie si multa vreme directorul Scolii de aplicatie de la Scoala Normala, devenind un  dascãl al ..dascãlilor.. foarte apreciat. A colaborat la cateva monografii si la un manual de psihologie.

Ion Gh. Marinescu, (1879 - 1954). Figura proeminenta a invatamantului muscelean, profesor si de mai multe ori director al Scolii Normale din Campulung. S-a nascut in comuna Draghici   Muscel si a frecventat cursurile facultatii de stiinte naturale, apoi dreptul si economia politica. Prin devotament si capacitate organizatorica a ridicat prestigiul Scolii Normale Carol I. A contribuit la imbunatatirea programelor scolare, a publicat o vasta monografie a Scolii Normale si numeroase studii de pedagogie.

Ion Popescu  Argesel (n. 1935). Profesor universitar, geograf si publicist, autor a numeroase studii de geografie, ghiduri turistice, lucrari cu caracter istoric. S-a nascut la Vulturesti Muscel.

Ion Popescu   Piscu, (1909 - 1978). S-a nascut in comuna Piscu jud. Gorj si a fost un valoros profesor de latina, greaca, si romana si in acelasi timp un talentat poet. Urmeaza facultatea de litere din Bucuresti, apoi a predat la liceele din Calafat si Craiova. In 1938 s-a stabilit definitiv la Campulung si a functionat ca profesor la liceul  Dinicu Golescu .

Ion Ticaloiu, (1881 - 1970). S-a afirmat ca dascal valoros si om de stiintã mai ales prin lucrãrile de filologie si fonetica. S-a nascut la Campulung si studiaza la Berlin filologia si filozofia, iar dupa razboi si-a luat licenta in litere la Universitatea din Bucuresti. In 1922 este transferat de la Slatina la Liceul  Dinicu Golescu  din Campulung. Dupa doctorat (1924) desfasoara si o bogata activitate stiintifica si de cercetare.

 

 Sursa: muscel.ro

 

Webmaster : MC   Administrator : Inf Costache Maria

                                                        Copyright  2009 Scoala nr 7 Campulung Muscel